fbpx

Enneagram

Laatst aangepast: 14 juli 2021

Het enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat diepgaand inzicht biedt aan individuen, groepen en collectieven. Het Enneagram bestaat uit drie intelligentiecentra, negen Enneagram-hoofdtypen, 18 vleugels, drie subtypes en Triadische stijlen en biedt een rijke kaart voor persoonlijke ontwikkeling vanuit een open systeemperspectief. Het plaatst mensen niet in hokjes, maar opent eerder een pad naar zelfontdekking en een groter persoonlijk bewustzijn.

Het enneagram creëert zelfbewustzijn en onthult de gedragspatronen die ons onderbewustzijn motiveren om op bepaalde manieren te handelen. Wanneer we ons van deze patronen en motivatoren bewust maken, zijn we in staat om ze te ontwikkelen. Werken met het Enneagram stelt individuen in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gedrag en groei, vanuit een beter begrip van waarom ze handelen en reageren zoals ze doen.

Als kader spreekt het enneagram ook op een diepgaande manier over de reis van integratie en ontwikkeling. Het is in staat om het unieke karakter van elk individu en zijn / haar reis te ontdekken. Het onthult niet alleen wat een persoon terughoudt, maar biedt ook inzichten in de reis naar kracht en bevrijding, ons verbindend met onze sterke kanten en hogere zelf.

Het enneagram is daarom een ​​hulpmiddel voor het maken van zinnen of een raamwerk dat de ontwikkeling van zelfkennis en meta-bewustzijn mogelijk maakt.

Weergaven: 13