fbpx
Hoe breng ik balans tussen werk en privé?
Hoe krijg ik opnieuw plezier in mijn job?
Welke job past bij mij?
Wil ik deze job de rest van mijn leven doen?
Previous
Next

Een loopbaanbegeleiding volledig uitgelegd

Loopbaanbegeleiding is een vorm van coaching die je helpt om een antwoord te vinden op jouw loopbaanvragen. Deze vragen zijn vaak zeer individueel.

Wat hebben al de mensen die zich deze vragen stellen gemeen? Dat ze graag iets veranderen. We hebben echter als mens vaak een bijna ingebakken weerstand tegen verandering. We hebben angst voor het onbekende terwijl verandering nu eenmaal deel uitmaakt van onze dagelijkse realiteit. Steeds veranderende leefomgevingen roepen vaak de nodige weerstand op. Begrijpelijk, want jij kiest er niet voor.

Het is belangrijk om te onderzoeken hoe jij, als werknemer of zelfstandig ondernemer, vat blijft hebben op je professionele groei. We exploreren samen hoe jij naar de wereld én naar jezelf kijkt.

Zo creëren we een klimaat waarin er ruimte is om te onderzoeken, te experimenteren en te leren. Dat is de cruciale voorwaarde voor verandering en stappen te zetten in de richting van het doel dat je voor jezelf gesteld hebt.

Hoe doen we dit?

Om helder te krijgen of ik wel de juiste persoon ben om jou te begeleiden, werk ik altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Op basis van dit gesprek kan jij dan beslissen of loopbaancoaching iets voor jou is.  

Stap 1: Kennismakingsgesprek

In een eerste gesprek zoomen we – na een intakegesprek van 30 minuten waarna je kan beslissen of je met het traject verder wil gaan of niet – in op waar je uiteindelijk naartoe wil met je loopbaan, waar je nu precies tegenaan loopt, wat je bezorgdheden zijn en wie je eventueel kan helpen.

Stap 2: Jezelf evalueren

In een tweede gesprek gaan we voornamelijk kijken naar wat je competenties en talenten zijn. Hierin wordt ook het verschil toegelicht tussen beide zaken en het belang van werken naar je talenten. Daarnaast maken we samen een vertaalslag hoe je deze talenten verder kan ontwikkelen of versterken in je loopbaan.

Stap 3: Wat vind je echt belangrijk?

In het derde gesprek staan we stil bij wat voor jou nu echt belangrijk is. Dit doen we door jouw persoonlijke waarden bloot te leggen. Zo krijg je inzicht in zaken die je energie geven of afnemen. Waarden worden ook wel eens de GPS van het leven genoemd. Wanneer je een duidelijk beeld hebt van wat voor jou belangrijk is, kan je aan de hand van deze waarden zelf bewuste loopbaankeuzes maken.

Stap 4: Opstellen van een actieplan

In het vierde en laatste gesprek werken we samen een praktisch actieplan uit waarmee je na de begeleiding verder aan de slag kan. Alles wat besproken werd in de vorige sessies wordt netjes aan elkaar verbonden. Zo krijg je een afgewerkt, helder verhaal met een hogere slaagkans. We overlopen samen het bewandelde traject. Eventueel bekijken we daarna samen wat je nog nodig hebt om je doel(en) te bereiken.

Hoe ondersteunt Dominik jou?

Ik geef feedback over wat er mij opvalt in jouw verhaal.

 • Welke contradicties zijn er?
 • Welke verbanden kun je leggen?
 • Wat zijn jouw sterktes en eventuele ontwikkelingspunten?

Ik ben je sparringpartner; iemand die je stimuleert om (opnieuw) in beweging te komen, te veranderen en je doelen te bereiken.

Een traject is individueel en bestaat uit ongeveer 3 sessies van 2 uur en een sessie van 1 uur. In deze sessies wordt doelgericht gewerkt aan de hand van oefeningen, theorieën en modellen. Al deze interventies dienen om een duurzame verandering zoals jij het wil mogelijk te maken.

Voordelen van onze samenwerking

Wat zou je ervan vinden om samen met een coach een plan uit te werken en aan je situatie een positieve wending te geven zonder daarvoor noodzakelijk van job te hoeven veranderen?

Maak gebruik van loopbaancheques en bespaar tot 90%

Domino Coaching aanvaardt loopbaancheques van de VDAB waardoor je zelf maar iets meer dan €10/uur (in plaats van €137,5/u!) betaalt voor je persoonlijke begeleiding. Deze regeling geldt voor iedereen die minstens 7 jaar werkt. 

Hoe passen loopbaan- cheques in dit verhaal?

In samenwerking met Het Coaching Atelier biedt Domino Coaching de mogelijkheid om alle professionele loopbaan begeleidingstrajecten te betalen met de loopbaancheques van VDAB.

Loopbaancheques zijn een steuninitiatief van de Vlaamse overheid waarmee je aan een voordelig tarief van iets meer dan 10€/u gebruik kan maken van professionele begeleiding. In het totaal heb je als individu om de 6 jaar recht op 7u begeleiding.

De loopbaancheques zijn bedoeld voor mensen die meer voldoening zoeken in hun werk of toe zijn aan een nieuwe carrièrestap.

Interesse in een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Vul dan onderstaand formulier in en ik help je op weg! Hier hangt geen enkele verplichting aan vast.

Veelgestelde vragen

Je kan loopbaanbegeleiding volgen als je op het ogenblik van je aanvraag aan deze 4 voorwaarden voldoet:

 • Je woont in Vlaanderen of Brussel
 • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige
 • Je werkte minimum 7 jaar (84 maanden) als werknemer of zelfstandige
 • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding

Je kan een loopbaancheque online bestellen op de website van VDAB. 

Stap 1: Login of registreer je op mijn Loopbaan. 

Stap 2: Vul de gevraagde informatie aan.

Stap 3: Scroll naar beneden en klik op: ‘nuttige links’  

Stap 4: Bestel loopbaancheque.

Stap 5: Geef je akkoord voor de algemene voorwaarden

Stap 6: Scroll naar beneden en bestel de loopbaancheque

Stap 7: Je ontvangt een mail van Edenred met de vraag om €40 te betalen. Opgelet: deze komt vaak in de spam terecht

Stap 8: Betaal de €40 aan de hand van het overschrijvingsformulier

Stap 9: Je ontvangt de loopbaancheque in je mailbox. Opgelet: deze komt vaak in de spam terecht. 

Stap 10: Stuur de loopbaancheque door naar dominik@dominocoaching.be

 • Ik wil een betere balans vinden werk-privé maar weet niet hoe. 
 • Ik ben nog maar enkele jaren aan het werk en vind niet wat ik graag doe.
 • Hoe kan ik mij opnieuw beter voelen in mijn werk? 
 • Hoe kan ik anders omgaan met de steeds groter wordende administratieve last van mijn functie? 
 • Hoe geef ik meer richting aan mijn leven? 
 • Hoe kan ik omgaan met de vele veranderingen in mijn organisatie? 
 • Ik heb promotie gekregen, maar weet eigenlijk niet helemaal of ik dit wel wil.
 • Hoe maak ik op een meer bewuste manier mijn keuzes?
 • Hoe ontdek ik wat ik nu echt belangrijk vind? 
 • Wat zijn mijn talenten en ontwikkelingspunten? 
 • Hoe kan ik beter/ anders omgaan met collega’s? 

Ja, dat mag. Je werkgever mag als derde betaler of sponsor optreden. Dan betaalt hij jouw persoonlijk aandeel (40 euro per loopbaancheque) terug. Zo draagt hij zijn steentje bij in je persoonlijke ontwikkeling. Let wel: je werkgever mag wel niet in jouw plaats beslissen waar en wanneer je loopbaancheques aanvraagt en waarvoor je ze gebruikt.

Je loopbaancheque is drie maanden geldig. De geldigheidsdatum wordt vermeld op de loopbaancheque en kan niet verlengd worden. Als je vóór deze datum geen loopbaanbegeleiding gevolgd hebt bij een loopbaanbegeleider, wordt de cheque ongeldig en wordt je geld automatisch teruggestort door Edenred. 

Dit wil niet zeggen dat je recht op loopbaancheques vervalt. Indien je nog steeds in aanmerking komt voor een loopbaanbegeleiding, kan je een nieuwe loopbaancheque aanvragen die opnieuw drie maanden geldig is.

Let op:

Je loopbaancheque is goed voor vier uur begeleiding. Kom je echter – samen met je loopbaanbegeleider – tot de conclusie dat je niet zoveel uren begeleiding nodig hebt? Dan wordt je loopbaancheque ‘afgesloten’ en heb je geen recht meer op de overige uren begeleiding. Wees je hiervan bewust voordat je je akkoord geeft aan de loopbaanbegeleider. 

Heb je met je loopbaancheque al enkele uren loopbaanbegeleiding gevolgd? Dan moet je binnen de 12 maanden de overige uren loopbaanbegeleiding opnemen. Anders wordt je loopbaancheque ‘afgesloten’ en heb je geen recht meer op de overige uren begeleiding. 

Interessant om te weten: je zal drie maanden vóór de loopbaancheque afgesloten wordt een mail krijgen om je te waarschuwen dat de termijn van 12 maanden bijna verstreken is.