fbpx

Enneagram Type 7: De Enthousiaste Visionair

Laatst aangepast: 14 juli 2021

Energiek, levendig en optimistisch.

Drijfveren

Je wil in de eerste plaats dat al je behoeften bevredigd worden en tevreden zijn. Je hebt nood aan nieuwe prikkels en bent steeds op de uitkijk naar een nog betere optie. Je laat je graag meevoeren met de stroom en verwelkomt veranderingen op het laatste moment. Er is een behoefte aan flexibiliteit en aan lichtheid in het leven. Je bent hier immers om 200% van het leven te genieten. Je ziet jezelf als iemand die houdt van plezier en speels is. Je wil gefascineerd, enthousiast, gestimuleerd, creatief en positief zijn.

Hoe jaag je als type 7 anderen op de kast?

Je brein werkt tegen hoge snelheid en je gebruikt humor om zaken licht te houden. Bij anderen kan dit echter overkomen als een gebrek aan ernst. Anderen kunnen het gevoel krijgen dat je zaken niet afwerkt of te snel denkt dat je een materie onder de knie hebt. De meest gehoorde klacht van anderen is dat je oppervlakkig overkomt.

Wat kunnen we allemaal leren van type 7?

  • Innovatie en vernieuwing brengen door out of the box denken en brainstormen
  • Enthousiasme: vreugde verspreiden en anderen aanzetten tot plezier in het leven
  • Associatief denken: geniaal linken van verschillende domeinen
  • Spontaan contact leggen met een vleugje humor en charme
  • Snel oppikken van een nieuwe materie: snelle, creatieve denkers
  • Emotionele veerkracht: altijd het positieve zien in elke situatie
  • Flexibiliteit: onvoorziene veranderingen verwelkomen als een opportuniteit

Wat heb je vooral te leren als type 7?

Realiseer je dat emotionele pijn vermijden door je te focussen op leuke zaken in de toekomst, je verwijdert van het echte genieten. Echt genieten kan je pas als je in contact staat met je hart en beseft dat in het hier en nu alles aanwezig is om perfect gelukkig te zijn. Echte vrijheid komt pas als je de beperkingen van het moment aanvaardt en de verbintenissen nakomt.

Weergaven: 91