fbpx

Grenzen stellen

Iedereen heeft ermee te maken, zowel professioneel als privé: 

Snel ‘ja’ zeggen terwijl je ‘nee’ bedoelt, dit vanuit loyaliteit of een verantwoordelijkheidsgevoel .
In een samenwerking kan dit vervelende situaties met zich meebrengen. Als iedereen op een respectvolle manier zijn/haar grenzen aangeeft vanuit een bewuste keuze, kan er samengewerkt worden op een evenwaardige, stimulerende en co-creërende manier.

Door de veelheid van informatie en de snelheid waarmee het leven loopt, verliezen wij als mensen regelmatig het perspectief en dus ook onze grenzen uit het oog. Door steeds bewuster te zijn van jouw grenzen, de grenzen van anderen en de grenzen van het bedrijf waarbinnen je werkt, krijg je meer en meer het gevoel dat je vat hebt op zowel je professionele als je privéleven.

Als bedrijf is het cruciaal om je mensen aan te sporen in het stellen van constructieve grenzen.
Zo verlaag je het verloop binnen je bedrijf en zullen je medewerkers veel gemotiveerder en betrokken zijn bij jouw bedrijf. 

Voor wie?

Als één van de volgende stellingen bij jou resoneert dan is het grenzentraject iets voor jou:

Kortom,
Voor iedereen die voelt dat hij/zij tegen eigen grenzen aanloopt.
Voor iedereen die moeite heeft met het aanvoelen van andermans grenzen.

Aanpak

Ieders traject is uniek. Ik werk graag in partnership met het individu of bedrijf om co-creatief tot oplossingen te komen. Oplossingen die aansluiten bij de noden van dat moment. In het bijzonder hecht ik belang aan vertrouwelijkheid en impact.

In elk traject vertrekken we vanuit de leerstijlen volgens KOLB: conceptverkenning, reflectie en observatie, experimenteren en doen. Hier wisselen coaching en training elkaar dan ook vaak af om zo tot blended learning en verdieping te komen.

De tijdspanne voor dit traject wordt in samenspraak met de klant bepaald, rekening houdend met een minimum van een halve dag en een maximum van 5 dagen. 

Praktisch

Data

in samenspraak met de klant

Plaats

De Coachingloft:
Mechelsesteenweg 138,
2640 Mortsel


of bedrijf klant

Programma

Volgende thema’s komen aan bod: 

Grenzen:
relatieversterkend versus relatieverbrekend

Waarden: 
In functie van wat zet ik een grens?

Het verschil tussen grenzen en muren

De verschillende niveaus binnen grenzen

Perceptie: 
“Het vertrekt vanuit jezelf”

Stappenplan:
Hoe zet ik een grens?

Resultaat

Wie ben ik?

Dominik Dhollander

Ik stel me graag voor als een gedreven coach die zich graag inzet op de zelfverantwoordelijkheid en de kracht van mensen.

Vanuit evenwaardigheid ga ik samen met jou op zoek naar wat jij nu écht belangrijk vindt en hoe je dit in je huidige leven kan integreren.

Ik ga graag aan de slag met het topic grenzen stellen omdat ik dit één van de belangrijkste tools in mijn dagelijkse leven vind. Daarnaast geloof ik ook dat het stellen van constructieve grenzen ervoor kan zorgen dat we de uitdagingen van de 21ste eeuw het hoofd kunnen blijven bieden.
Ik stel gerichte vragen, houd je een spiegel voor en durf je te confronteren. Hierdoor haal ik ook de minder voor de hand liggende antwoorden naar boven.

Interesse? Contacteer me hier