fbpx

Voluit aanwezig zijn voor coaches

Stel dat je er als coach toe komt omeen oordeelloze attitude te handhaven,
zonder schroom de passende interventies te doen,
verbonden te blijven met jezelf,
stevig in het hier en het nu te staan,
echt te vertrouwen dat je coachee alle antwoorden in huis heeft,
een bewuste diepe verbinding met je coachee te maken
en bovenal, je coachee de ruimte te geven om te evolueren,
én dit… zonder jezelf te verliezen.

Hoe fijn zou je het vinden om deze manier van zijn te beheersen?

Dit is wat het traject “Voluit aanwezig zijn voor coaches” te bieden heeft …

Voor wie?

Iedereen die op een professionele manier een coachende relatie wil aangaan met anderen. Je hoeft nog geen volleerd coach te zijn met bakken ervaring. Je dient echter wel de bereidheid te hebben om te leren, te groeien en in de spiegel te kijken.

Naast het toespitsen op het optimaliseren van de kwaliteit van onze aanwezigheid, biedt deze opleiding handvaten om als coach met levensvragen aan de slag te gaan.

Voor zij die hierin geïnteresseerd zijn kan deze opleiding een goede basis vormen om te evolueren van PCC-niveau naar MCC-niveau.

CCEU-punten voor ACC/PCC/MCC bijscholing in aanvraag.

Aanpak

Dit traject omvat in totaliteit 8 opleidingsdagen en 7 begeleide verdiepingsavonden.

Elke opleidingsdag vertrekt vanuit een specifiek deelaspect van het voluit aanwezig zijn. Telkens wordt er aandacht gegeven aan het theoretisch kader met bijpassende coaching oefeningen op identiteitsniveau en demo’s.

Daarnaast wordt elke dag afgesloten met het aanboren van een andere reguleringstechniek om het aanwezig zijn in het hier en nu te stimuleren.

Praktisch

Data

07/09, 12/10, 23/11, 21/12/2021,
18/01, 22/02, 29/03 en 26/04/2022
van 10u00 tot 18u00

+ 7 verdiepingsavonden
21/09, 27/10, 08/12/2021,
11/01, 03/02, 07/03, 21/04/2022

Prijs

€3.900 (exclusief BTW)
+ € 250 catering *

*De opleiding komt in aanmerking voor een subsidie via de
kmo-portefeuille.

Plaats

De Coachingloft:
Mechelsesteenweg 138,
2640 Mortsel

Programma

Dag 1

Wat is voluit aanwezig zijn?

Dag 1

Dag 2

Wie ben ik als coach?

Dag 2

Dag 3

Hoe versterk ik mijn relatie met mijn zelfobservator?

Dag 3

Dag 4

Dual attention en gelijkwaardigheid

Dag 4

Dag 5

Hoe herken ik mijn interne & externe stoorzenders? Hoe ga ik ermee om?

Dag 5

Dag 6

Hoe weersta ik de lokroep van het concrete resultaat?

Dag 6

Dag 7

Het raadsel van de juiste vraag.

Dag 7

Dag 8

Integratie: identiteitsthema’s vanuit voluit aanwezig zijn.

Dag 8

+ 7 facultatieve begeleide verdiepingsavonden (in de prijs inbegrepen)

Begeleide verdiepingsavonden

Wanneer nieuwe informatie niet wordt toegepast vergeten we er ongeveer 75% van na een week.

(bron Hermann Ebbinghaus – The Forgetting Curve)

Om te vermijden dat het geleerde uit de opleidingsdagen zou wegebben, bieden wij facultatieve begeleide verdiepingsavonden aan.

Tussen twee opleidingsdagen in gaan we, voor diegenen die willen, aan de slag met door de groep gekozen materie. Het is niet de bedoeling om hier nieuwe inhoud te geven, wél om de reeds aangereikte inhoud verder te integreren. Wat er mogelijks aan bod komt zijn begeleide meditaties, relaxatieoefeningen, coaching oefeningen, intervisie- en supervisiemomenten.

Resultaat

Trainers

Katrin Van Bladel

MCC-ICF

Na een 25-jarige ervaring in het bedrijfsleven (als jurist, bedrijfsrevisor en bedrijfsleider) heb ik me volledig toegelegd op het coachen. Coachen is mijn grote passie omdat ik hierdoor mijn missie, het uitdagen van mensen tot evolutie en groei, ten volle kan realiseren.

Ik geloof rotsvast in het potentieel van mensen en ik vind het een groot voorrecht om mensen te mogen bijstaan in het waarmaken van hun dromen en doelen. Om de coachende attitude, die de basis vormt van coaching, nog meer te kunnen verspreiden, heb ik een 10-tal jaren zeer actief en intensief meegewerkt als lead-trainer in een professionele voor het ICF-certificerende coachingsopleiding (Root-Grow-Bloom bij The CoachingSquare). Hierdoor heb ik me naast het vak van coach op het hoogste niveau (MCC- ICF) ook het vak van trainer en bevlogen spreker eigen gemaakt.

Momenteel zet ik mijn passie voor het opleiden van professionele coaches verder in de nieuwe ICF certificerende opleiding “Certified Coach Program” in samenwerking met Coaching4coaches en HRD-Academy.

Als trainer geven volgende woorden het beste mijn stijl weer: uitdagend, prikkelend, intrigerend, expertise, passie, doordringend, overtuigd, overtuigend, consistent, boeiend, humoristisch, out of the box, …

Martine Van Gorp

PCC-ICF

Na 15 jaar actief te zijn geweest als actrice en dramadocent leg ik me als trainer en coach toe op wat je stem en uitstraling betekenen in persoonlijke en/of professionele contacten. Ik werd vanuit het theater meer en meer gedreven naar ‘hoe iemand zijn verhaal doet’. Of het nu een theatraal verhaal is, boodschap, verkooppraatje, opdracht, speech of wiskundeles, het doet er niet toe, je vertelt een verhaal.

Ik ging op zoek naar hoe dat geweldig instrument, dat we ter beschikking hebben, precies werkt. Via opleidingen op basis van het werk van Jerzy Grotowski, Kristin Linklater, Roy Hart, Jacques Lecoq en het stemwerk van Jean-René Toussaint, kwam ik bij de basis van stem- en lichaamswerk.

De laatste 15 jaar ben ik zaakvoerder van ‘Resonans’ waarin ik me toeleg op het coachen en trainen van communicatie- en presentatievaardigheden met een sterk accent op stem en lichaamstaal.

Mijn opleiding als coach (PCC) en ervaring in het coachen, sterkt mij in het uitdagen van mensen om hen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te zetten.

Mijn passie voor theater houd ik warm als woord- en theaterdocent bij Muzarto – Academie voor podiumkunsten.

Dominik Dhollander

PCC-ICF

Ik omschrijf mezelf graag als een gedreven en gepassioneerd trainer en coach.

Als trainer heb ik een vernieuwende, doortastende en pittige aanpak. Ik ga steeds opzoek naar wat mensen drijft om zo het bestaande potentieel naar boven te krijgen.

Ik heb in mijn jeugd mogen genieten van mensen die onherroepelijk in mij bleven geloven, ook al maakte ik het hen niet altijd gemakkelijk. Hierdoor hebben ze mij geleerd mijn persoonlijke kracht en zelfverantwoordelijkheid aan te boren. Ze hebben mij heel erg gesterkt in mijn geloof in mezelf om al de kansen die ik krijg met open armen aan te nemen en het nodige te ondernemen om tot een gewenst resultaat te komen. Deze ervaring wil ik zowel als trainer, coach en mens doorgeven.

Interesse? Contacteer ons hier