fbpx

Verhoog je présence als spreker

Als je wil dat je boodschap impact heeft, kan je je niet verschuilen achter cijfermateriaal, interessante studies of een uitgebreide visuele presentatie. De uitdaging is om zelf 100% achter je boodschap te staan. Het meest doorslaggevende argument is: Jijzelf!

Voor wie?

Sprekers, trainers, docenten, leerkrachten, instructeurs, experts, consultants, verkopers, accountmanagers, …

Kortom iedereen die een materie boeiend wil overbrengen aan grotere en kleinere groepen.

Zowel ervaren als startende sprekers en trainers kunnen in deze opleiding hun praktijk verder uitbouwen.

Aanpak

We werken zeer praktijk gericht met oefeningen, video’s, feedback en uitwisseling met andere deelnemers. Zo analyseer je hoe je jezelf presenteert en leer je van elkaar. Zowel ervaren als startende sprekers en trainers kunnen op deze manier hun praktijk professionaliseren en verder uitbouwen.

We werken in kleine groep (6 tot 10 personen) om optimale leeromstandigheden te creëren.

Praktisch

Data

Summerschool:

08/07/2021
09/07/2021
12/07/2021
13/07/2021
27/08/2021

+ 1 opnameavond op donderdag 19/08/2021
&
maandag 23/08/2021 (te kiezen)

Data

Najaar:

23/09/2021
21/10/2021
18/11/2021
16/12/2021
27/01/2022

+ 1 opnameavond op maandag 17/01/2022
&
donderdag 20/01/2022 (te kiezen)

Prijs

€ 2.450
(exclusief BTW)
+ € 125 catering*

*De opleiding komt in aanmerking voor een subsidie via de
kmo-portefeuille.

Plaats

De Coachingloft:
Mechelsesteenweg 138,
2640 Mortsel

Programma

Dag 1

Communiceren doe je met heel je lichaam

Door de manier waarop je binnenkomt, je kijkt, staat en beweegt, krijgt je publiek meteen een idee over wie je bent. Lichaamstaal is niet zomaar verfraaiing of ondersteuning van wat je zegt.

Emotionele intelligentie, sociale vaardigheden, energie of humeur straal je in de eerste plaats uit via non-verbaal gedrag. Gepast non-verbaal gedrag toont aan dat je je presentatie beheerst.

Dag 1

Dag 2

De kracht van je authentieke stem

Patronen, normen, overtuigingen, angsten en sociale codes kunnen ons weghouden van onze primitieve, authentieke stem. Je stem zet je boodschap in de wereld.

Ze zorgt ervoor dat ‘wat je wilt zeggen’ niet alleen verklankt wordt maar ook impact heeft. Ze geeft uiting aan wie je bent, het verhaal dat je te vertellen hebt, de emoties die je beleeft.

“C’est le ton qui fait la musique.”

Dag 2

Dag 3

Improvisatievaardigheden

Doorbreek routines!

Kunnen inspelen op het moment en je niet uit balans laten brengen door het onverwachte, versterken je als spreker.

“We onderdrukken onze spontane opwellingen, we censureren onze fantasie, we leren onszelf als doorsnee te presenteren en we verwoesten ons talent, dan lacht niemand ons uit” (Keith Johnston)

Dag 3

Dag 4

Impact en verbinding maken

Hoe maak je van een verhaal jouw verhaal! 

Impactvol spreken vraagt bezieling. Vertel een verhaal dat verbinding maakt met jezelf en je groep. Overtuigen begint met authenticiteit. Echtheid is het beste middel tot overtuigen. Wees niet bang om enthousiasme, passie, vuur, gevoelens of emoties te tonen, zij zijn uiting van je bezieling.

Dag 4

2 Opname-avonden

Filmopname van je persoonlijke keynote.

(Je moet maar voor 1 avond aanwezig zijn)

2 Opname-avonden

Dag 5

Maak van de inhoud van je training/boodschap ‘jouw’ verhaal

Tussen dag 4 en 5 presenteert elke deelnemer een keynote over een zelfgekozen onderwerp.

Hiervan maken we een video opname van een 10-tal minuten. We werken deze laatste dag met het opgenomen materiaal. Je krijgt feedback over de succes-elementen van een overtuigende, heldere, gestructureerde boodschap met aandacht voor de verbinding met jezelf én je groep.

Dag 5

Resultaat

Trainers

Martine Van Gorp

Experte stem en lichaamstaal

Na 15 jaar actief te zijn geweest als actrice en dramadocent leg ik me als trainer en coach toe op wat je stem en uitstraling betekenen in persoonlijke en/of professionele contacten. Ik werd vanuit het theater meer en meer gedreven naar ‘hoe iemand zijn verhaal doet’. Of het nu een theatraal verhaal is, boodschap, verkooppraatje, opdracht, speech of wiskundeles, het doet er niet toe, je vertelt een verhaal.

Onze stem en ons lichaam zijn twee geweldige instrumenten die we constant ter beschikking hebben. Via opleidingen op basis van het werk van Jerzy Grotowski, Kristin Linklater, Roy Hart, Jacques Lecoq en het stemwerk van Jean-René Toussaint, kwam ik bij de basis van stem- en lichaamswerk.

De laatste 15 jaar ben ik zaakvoerder van ‘Resonans’ waarin ik me toeleg op het coachen en trainen van communicatie- en presentatievaardigheden met een sterk accent op stem en lichaamstaal.

Mijn opleiding als coach (PCC) en ervaring in het coachen, sterkt mij in het uitdagen van mensen om hen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te zetten.

Mijn passie voor theater houd ik warm als woord- en theaterdocent bij Muzarto – Academie voor podiumkunsten.

Dominik Dhollander

PCC-ICF

Ik omschrijf mezelf graag als een gedreven en gepassioneerd trainer en coach.

Als trainer heb ik een vernieuwende, doortastende en pittige aanpak. Ik ga steeds opzoek naar wat mensen drijft om zo het bestaande potentieel naar boven te krijgen.

Ik heb in mijn jeugd mogen genieten van mensen die onherroepelijk in mij bleven geloven, ook al maakte ik het hen niet altijd gemakkelijk. Hierdoor hebben ze mij geleerd mijn persoonlijke kracht en zelfverantwoordelijkheid aan te boren. Ze hebben mij heel erg gesterkt in mijn geloof in mezelf om al de kansen die ik krijg met open armen aan te nemen en het nodige te ondernemen om tot een gewenst resultaat te komen. Deze ervaring wil ik zowel als trainer, coach en mens doorgeven.

Gastdocenten

Katrin Van Bladel

MCC-ICF

Is een bevlogen coach en trainer die mensen graag meeneemt in de vertaalslag van theoretische denkkaders naar de beleving.

Vanuit een sterke overtuiging rond co-creatief partnership en een geloof in het potentieel van mensen, duikt Katrin met plezier de diepte in. Ze stelt zonder aarzelen de meest indringende en perspectiefverruimende vragen.

Katrin verenigt ernst en humor, kennis en intuïtie, kracht en zachtheid, ratio en emotie

Eric Vanthillo

Regisseur, acteur en dramadocent (feedback video-opname)

Interesse? Contacteer ons hier