fbpx

De kracht van stem en lichaamstaal in communicatie

We kennen allemaal momenten dat alles naar wens verloopt. Je krijgt zaken gedaan, je wordt gehoord. Maar er zijn ook die andere dagen. Je hebt het gevoel dat niemand naar je luistert.  Dat zijn vaak de momenten dat we vergeten dat slechts een klein deel van onze boodschap wordt bepaald door woorden.

Houding, gebaren, oogcontact en mimiek zeggen meer dan duizend woorden. Verbinding maken met je toehoorders doe je met al deze elementen. Ook je stem is een essentieel instrument, ze geeft uiting aan je authenticiteit en je natuurlijke autoriteit.

Door je stem en lichaamstaal bewust in te zetten, ga je naar het hart van communicatie. Zo kan je bij elke spreekgelegenheid werkelijk de kern raken in jezelf, je boodschap en je gesprekspartner.

In deze opleiding exploreren we de fundamentele elementen van stem en lichaamstaal .
Ook ervaren we de kracht van een ‘authentieke’ stem en uitstraling.
Welke impact heb je op anderen?

Klank, intonatie, ritme en tempo van de stem van je gesprekspartner geven je een hoop informatie die woorden niet uitspreken.
De stem verraadt onze ‘maskers’.
Een aangenaam timbre en een dynamische intonatie bepalen mee of je boodschap duidelijk overkomt.

Voor wie?

Voor mensen, medewerkers, leidinggevenden, zelfstandigen, leerkrachten, …. kortom voor iedereen die zijn boodschap nog beter wil doen plakken en beseft dat dit niet alles alleen afhangt van je inhoud maar zeker ook van hoe je het brengt.

Aanpak

In deze opleiding gaan we aan de slag om je verhaal congruent te maken. Je stem en lichaamstaal ondersteunen je woorden waardoor je boodschap doeltreffend is.

De volledige opleiding bestaat uit 3 delen (basic, advanced, excellence) van elk 5 individuele sessies.

Eén sessie duurt 2 uur zodat we niet alleen de theorie en achtergronden kunnen bespreken maar vooral kunnen oefenen om er zelf mee aan de slag te gaan.

‘Oefening baart kunst’. En dat is precies wat je krijgt in deze training!

Praktisch

Data

in onderling overleg

Prijs

€1.500 (exclusief BTW) per onderdeel

Plaats

De Coachingloft:
Mechelsesteenweg 138,
2640 Mortsel

Programma per opleiding

Resultaat

Trainer

Martine Van Gorp

PCC-ICF

Na 15 jaar actief te zijn geweest als actrice en dramadocent leg ik me toe op wat je stem en uitstraling betekenen in persoonlijke en/of professionele contacten. Ik werd vanuit het theater meer en meer gedreven naar ‘hoe iemand zijn verhaal doet’. Of het nu een theatraal verhaal is, boodschap, verkooppraatje, opdracht, speech of wiskundeles, het doet er niet toe, je vertelt een verhaal.

Ik ging op zoek naar hoe dat geweldig instrument, dat we ter beschikking hebben, precies werkt. Via opleidingen op basis van het werk van Jerzy Grotowski, Kristin Linklater, Roy Hart, Jacques Lecoq en het stemwerk van Jean-René Toussaint, kwam ik bij de basis van stem- en lichaamswerk.

De laatste 15 jaar ben ik zaakvoerder van ‘Resonans’ waarin ik me toeleg op het trainen van communicatie- en presentatievaardigheden met een sterk accent op stem en lichaamstaal.

Mijn uitdaging is om mensen zowel letterlijk als figuurlijk in beweging te zetten.

Mijn passie voor theater houd ik warm als woord- en theaterdocent bij Muzarto – Academie voor podiumkunsten

Interesse? Contacteer ons hier